Ingrediencie na zdravé hubové rizoto s pečeňou

  • 200 g ryža na rizoto (ideálne Arborio, prípadne guľatozná)
  • 2 strúčiky cesnaku (6 g)
  • 200 ml bieleho vína
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 400 g kuracej pečene
  • 200 g šampiňónov
  • 125 g nízkotučného syra (napr. mozarella, 30% Eidam)
  • soľ
  • korenie
  • repkový olej v spreji (5 ml)

Postup receptu – ako uvariť zdravé hubové rizoto

  1. Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky. Cesnak olúpaj a nakrájaj nadrobno. Pečeň očisti. Syr nastrúhaj.
  2. Na panvici orestuj na troške oleja šampiňóny.
  3. Daj je bokom a na troške oleja opeč sprudka pečeň z oboch strán. Pozor, nesol. Keď sú hotové, nakrájaj ich na menšie kúsky, osol a okore.
  4. Potom speň na troške oleja cesnak, pridaj ryžu a nechaj chvíľu opražiť. Pozor, nesol, vývar už je pravdepodobne dosť slaný.
  5. Pak nali víno a až sa vsiakne, postupne prilievaj vývar. Stále miešaj.
  6. Asi po 7 minútach pridaj šampiňóny a po ďalších 10 minútach pridaj pečeň.
  7. Akonáhle je ryža skoro hotová (musíš ochutnať), odstav z platne a vmiešaj syr.
  8. Priklop a nechaj 5 minút odstáť.
  9. Ochutnaj a prípadne dosol.
  10. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu