Ingrediencie na fit celozrnné krekry

Zdravé celozrnné krekry - recept Bajola

Chceš ušetriť za orechy, sladidlá a múky? Kde kúpiť lacno

Postup receptu

  1. Ľanové semienko pomiel najemno a namoč ho do 150 ml vody.
  2. Nechaj 15 minút napučať a zmiešaj s repkovým olejom.
  3. Oba druhy múky, sladidlo a kypriaci prášok presaj cez jemné sitko a vmiešaj mak.
  4. Potom vmiešaj suché ingrediencie k mokrým a vypracuj nelepivé cesto. Zrejme bude potrebné pridať zvyšok vody, tj 30 ml, ale riaď sa konzistenciou cesta.
  5. Predohrej rúru na 200 °C.
  6. Cesto rozdeľ na tretiny a vyvaľaj medzi dvoma papiermi na pečenie čo najviac dotenka (cca 1 mm).
  7. Potom ho nakrájaj na požadované tvary (kosoštvorce, trojuholníky) ideálne pomocou ozdobného riadu na cestoviny alebo môžeš vykrajovať okrúhle tvary pomocou vykrajovača. Tak pokračuj, kým nespotrebuješ všetko cesto. Vznikne cca 200 ks, ale záleží na veľkosti.
  8. Peč na papieri na pečenie na plechu podľa hrúbky krekrov 10 – 20 minút na 200 °C.
  9. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  10. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

 Celozrnné krekry - foto postupFitness celozrnné krekry - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Do cesta môžeš dať namiesto maku sezam, tymian alebo strúhaný syr.
  • Daj si záležať na vyvaľkaní a naozaj váľaj úplne dotenka, inak budú krekry veľmi vysoké a tvrdé. Kypriaci prášok ich totiž ešte dosť zvýši.
  • Cesto môžeš nakrájať aj na väčšie tvary a potom použiť ako základ na jednohubky s nejakou nátierkou, napríklad fitness šunkovou penou.
  • Skladuj v suchu v papierovej krabici alebo látkovom vrecúšku. Nemám otestovanú celkovú výdržnosť, ale po mesiaci boli stále konzumovateľné.
  • Nutričné hodnoty na 100 g: 245 kCal / 8 g B / 40 S / 0 C / 9 g T.