Ingrediencie na fit pečivo bez múky

  • 135 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
  • 45 g krémového syra light (napr. K-Classic z Kauflandu)
  • 3 ks vajcia M (150 g)
  • soľ (podľa potreby)
Zdravé lowcarb pečivo bez múky - recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť oopsie chlieb bez sacharidov

  1. Predohrej rúru na 200 °C a vystel plech papierom na pečenie.
  2. Oddeľ bielky od žĺtkov az bielkov vyšľahaj tuhý sneh. Sneh musí byť vyšľahaný správne (návod, ako vyšľahať správne sneh z bielkov).
  3. Zmiešaj tvaroh, krémový syr a žĺtky, dobre rozmiešaj a potom opatrne vmiešaj sneh. Zmes ochutnaj a keby nebola dostatočne slaná, trošku prisol. Ja som nesolila, ingrediencie boli už slané akurát.
  4. Lyžicou naberaj hotové cesto a dávaj na plech vždy po 2 lyžiciach na jedno miesto. Dodržuj väčšie odstupy, pretože cesto sa pri pečení mierne roztiahne. Vznikne 6 ks s priemerom 10 cm.
  5. Peč dozlatista 15 – 30 minút podľa výkonu rúry a stráž, aby sa cesto nespálilo.
  6. Môžeš jesť samotné alebo ako sendvič (medzi dve polovice dať šalát, šunku, syr, zeleninu a pod.)
  7. Skladuj v chladničke, kde vydrží cca týždeň.
  8. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Lowcarb pečivo bez múky oopsia bread foto postupFitness pečivo lowcarb bez múky - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Do cesta môžeš pridať aj bylinky podľa chuti, napr. pažítku, petržlenovú vňať ap.
  • Každá rúra pečie inak. Ak sa ti nepodarí bochníky upiecť správne, napr. popraskajú, vyskúšaj nižšiu teplotu.
  • Doporučujem v priebehu pečenia aj plech otočiť, aby sa zadné nepiekli rýchlejšie ako predné.