Ingrediencie na fit šúlance s makom

Cesto

  • 250 g odtučneného tvarohu (vo vaničke)
  • 1 ks vajcia M (50 g)
  • 300 g ovsené múky vanilkovej (príp. iné celozrnné múky)
  • štipka soli
Fit šišky s makom recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť fitness šulánce s makom

  1. Daj variť vodu do veľkého hrnca.
  2. Zmiešaj tvaroh, vajcia, štipku soli, pridaj múku a vypracuj cesto. Podľa konzistencie tvarohu budeš možno potrebovať trochu iné množstvo múky, preto múku pridávaj postupne. Výsledné cesto by sa nemalo takmer vôbec lepiť.
  3. Ak cesto vyvaľkuj do dlhého šulánku, ktorý rozkrájaj na niekoľko častí, z každej časti odlúpni trošku cesta, vyvaľaj z neho v dlaniach guľôčku a potom v dlaniach ušúľaj šulánok. Tak vyváľaj všetko cesto. Vznikne 70 – 75 ks.
  4. Pripravené šulánky daj do vriacej vody a var 3 – 5 minút, kým nevyplávajú.
  5. Hotové šulánky posype makom, polejem troškou masla či kokosového oleja a posypeme práškovým sladidlom bez kalórií.
  6. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  7. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Zdravé šulánky s makom makom - foto postupFitness šišky s makom - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Doporučujem použiť ovsenú múku vanilkovú, ktorá už je osladená, a šulánky z nej majú oveľa lepšiu chuť.
  • Šúlaní je trochu veda, ale po pár šulánkoch to chytíš do ruky a začne to odsýpať. Jednoduchšia možnosť je ušalieť niekoľko dlhých šulánkov a tie potom rozkrájať na menšie kúsky, ale potom vznikne valcovitý tvar.
  • Šulánky s makom jedz teplé, studené nie sú dobré.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené bez maku a masla. V redukcii s oboma šetri.