Ingrediencie na fit pečeň na zemiakové perine

  • 500 g kuracej alebo morčacej pečene
  • 1 kg zemiakov (varný typ C)
  • 100 g šampiňónov
  • 150 ml cmar (1 %)
  • 2 ks vajcia M (100 g)
  • 4 strúčiky cesnaku (15 g)
  • 1 lyžica majoránky
  • 1 lyžica petržlenu (sušené alebo čerstvé)
  • 1 lyžička sladkej mletej červenej papriky (3 g)
  • 1 ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička korenia
Fitness pečeň na zemiakové perine - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť zdravú pečeň na zemiakovej placke

  1. Olúp cesnak. Pečeň umy a očisti od tuku. Šampiňóny umy a nakrájaj na plátky.
  2. Olúpej zemiaky a nastrúhaj ich na strúhadle nahrubo.
  3. Zemiaky osol (1 lyžička), okore, pridaj majorán, petržlen a cesnak a dobre premiešaj.
  4. Rozohrej rúru na 180 °C.
  5. Vajcia rozmiešaj s cmarom a pridaj ½ lyžičky soli.
  6. Zapekaciu misu o rozmere 28 × 18 cm vystel papierom na pečenie. Môžeš použiť aj väčší, výsledok bude nižší.
  7. Zo zemiakov zlej vodu a daj ich na dno pekáča.
  8. Potom naskladaj pečeň, šampiňóny a zalej vaječnou zmesou.
  9. Nakoniec posypaj červenou paprikou a peči 40 minút na 180 °C.
  10. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Poznámky

  • Uprednostňuj bio pečeň z domáceho chovu od prevereného dodávateľa, kde nekŕmia zvieratá rastovými hormónmi (tie totiž prechádzajú cez pečeň).
  • Ak chceš ešte viac bielkovín, môžeš pred pečením pridať hore nahrubo nastrúhané syrečky. V tomto prípade ale uber na soli, pretože syrečky sú slané.
  • Pretože je cesnak ťažký do žalúdka, odporúčam toto jedlo až po tréningu. Môžeš cesnak vynechať, ale nebude to úplne ono.