Ingrediencie na zdravý mrkvový flatbread sendvič

Cesto

Náplň 1  – s volským okom

  • 10 g hummus (Toppo s cesnakom Lidl)
  • 20 g cuketa (6 plátkov)
  • 1 volské oko (50 g)
  • 20 g šampiňónov
  • 10 g eidamu 30%

Náplň 2  – s kuracím mäsom

  • 10 g hummus (s cesnakom Lidl)
  • 20 g šalátových lístkov
  • 50 g kuracích pŕs (orestovaných)
  • 20 g paradajok
  • 10 g eidamu 30%
 Fitness mrkvový flatbread - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť mrkvový flatbread

  1. Rozohrej rúru na 200 °C.
  2. Mrkva rozmixuj pomocou sekáčik alebo nastrúhaj na strúhadle.
  3. Zmiešaj všetky ingrediencie na cesto, daj do štvorcové formy s rozmerom 20 × 20 cm a peč 25 minút na 200 °C. Potom ešte 5 minút opeč na panvičke z oboch strán. Ide to upiecť aj v mikrovlnnej rúre na najvyšší výkon cca 15 minút a šlo by to zrejme aj rovno opekať na panvičke, ale zatiaľ nemám vyskúšané.
  4. Na flatbread naskladaj ingrediencie podľa chuti, ja som urobila každý s inými ingredienciami viď vyššie. Všetko postupne opeč na panvičke, než sa flatbread v rúre upečie. Volské oko opeč z oboch strán, aby žĺtok nevytiekol.
  5. Nutričné hodnoty v tabuľke sú uvedené iba na flatbread. Verzia 1 má inak celkom 285 kCal, 25 g sacharidov, 2 g cukru, 16 g bielkovín a 5 g tuku. Verzia 2 má celkom 261 kCal, 26 g sacharidov, 3 g cukru, 20 g bielkovín a 5 g tuku.
  6. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu