Ingrediencie na kuracie mäso s cuketou

  • 700 g kuracích stehenných alebo prsných rezňov
  • 300 g cukety
  • 100 g húb (šampiňóny, shitake a pod.)
  • 200 g cherry paradajok
  • 20 ml olivového oleja extra panenského
  • 3 strúčiky cesnaku (15 g)
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky (5 g)
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
Fit kuracie mäso cuketa, huby, cherry paradajky - recept Bajola

Postup receptu – ako urobiť kuracie mäso s cuketou a hubami

  1. Mäso očisti od tuku a nakrájaj na rezančeky.
  2. Cesnak olúpaj, prelisuj a zmiešaj s olivovým olejom, mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
  3. Kuracie mäso poriadne premiešaj s marinádou a daj do chladničky marinovať.
  4. Medzitým umy cuketu, cherry paradajky a huby a všetko nakrájaj na menšie kúsky.
  5.  Mäso opraži aj s marinádou na rozpálenej panvici pár minút, kým sa nezatiahne.
  6.  Mäso vytiahni z panvice a na výpeku nechaj pár minút restovať cuketu, kým nezačne mäknúť. Medzitým trošku osiel.
  7.  Potom pridaj huby, opäť restuj pár minút, kým nezmäknúť, potom pridaj cherry paradajky a všetko spoločne pár minút povar.
  8.  Nakoniec vráť do panvice mäso aj s výpekom, dobre premiešaj a ešte pár minút povar spoločne, aby sa chute prepojili.
  9.  Po dovarení zmes na chvíľu priklop a nechaj odpočinúť. Potom ochutnaj a prípadne prisol.
  10.  Podávaj s basmati alebo jazmínovou ryžou uvarenou v ryžovaru.
  11.  Nutričné hodnoty sú uvedené na kuracie stehenné rezne, šampiňóny a bez prílohy.
  12. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu
Zdravé kuracie mäso cuketa, huby, paradajky - recept Bajola