Ingrediencie na fit koláče s marhuľami a makom

Cesto

Ovocie

  • 100 g marhúľ (vykôstkovaných) alebo iného ovocia

Náplň tvarohová

Náplň maková

Fit koláče s marhuľami a makom - zdravý recept Bajola

Postup receptu na zdravé koláče bez cukru

  1. V jednej miske zmiešaj mokré ingrediencie na cesto. V druhej miske zmiešaj suché ingrediencie na cesto.
  2. Potom suché ingrediencie vsyp do mokrých, poriadne vymiešaj dohladka a nechaj stáť minimálne 15 minút.
  3. Medzitým urob náplne. Zmiešaj tvaroh s 80 ml mlieka a vanilkovým pudingom a sladidlom, ochutnaj a prípadne doslaď.
  4. Marhule umy, 100 g nakrájaj na plátky a 50 g marhúľ rozmixuj v mixéru so sekáčikom na pyré.
  5. Zvyšné mlieko (100 ml) daj variť spoločne s makom, kým sa mlieko nevsiakne, vmiešaj rozmixované marhule, sladidlo, ochutnaj a prípadne doslaď.
  6. Rozohrej rúru na 200 °C a vystel plech papierom na pečenie.
  7. Výchladené cesto naberaj lyžicou a dávaj na plech, vždy po dvoch lyžiciach na jeden koláč. Medzi koláčmi rob rozostupy, pri pečení nadobudnú.
  8. Na každý koláč potom daj doprostred lyžicu tvarohovej náplne, na to trochu makovej náplne a potom plátky marhúľ. Prípadne si náplne nakombinuj podľa vlastnej chuti. Vznikne cca 12 koláčov s priemerom cca 10 cm.
  9. Peč 20 minút na 200 °C. Stráž, nech sa koláče nespália.
  10. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  11. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

 Fitness tvarohové marhuľové koláče - foto postup receptuZdravé koláče marhule mak - fit recept Bajola

Fitness kefírové koláče bez kysnutia zdravý recept Bajola

Verzia z vanilkovej ovsenej múky MyProtein

Poznámky k receptu na fit kefírové koláče bez cukru

  • Cesto má tekutejšiu konzistenciu a státím sa mierne dohustí, ak by však bolo veľmi riedke a rozbiehalo sa na plechu do strán, pridaj do cesta viac múky.
  • Odporúčam naozaj použiť vanilkovú ovsenú múku od MyProtein a nie rozmixované ovsené vločky. Rozdiel v chuti aj výslednej konzistencii je veľký. Pokiaľ použiješ rozmixované vločky, bude potrebné pridať viac celozrnnej múky (cca o 30 g). Navyše budeš musieť cesto prisladiť, pokiaľ nepoužiješ proteín, a odporúčam pridať aj vanilkový extrakt. Vanilková ovsená múka je totiž už ideálne osladená a ochutená. Testovala som obe verzie. Hlavné fotky sú z rozmixovaných ovsených vločiek s proteínom a koláče nevyzerajú a ani nechutia tak dobre ako pri mojom prvom pokuse z múky MyProtein. Foto viď nižšie.
  • Ak použiješ proteín, peč radšej na nižšiu teplotu (180 °C).
  • Miesto maku môžeš použiť aj Fit domácu chia marmeládu / džem a miesto marhúľ iné ovocie, napríklad broskyne, slivky alebo čučoriedky.
  • Koláče sú chutnejšie z kefíru ako z cmaru.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené na verzii bez proteínu. Ak chceš znížiť kalorickú hodnotu, vynechajte mak.