Ingrediencie na hovädzí vývar s celestínskymi rezancami

Mäso – vývar

  • 1 kg hovädzieho mäsa s kosťou
  • 3 ks mrkvy (150 g)
  • 2 ks petržlenu (100 g)
  • 1 ks cibuľa (70 g)
  • ½ zeleru (100 g)
  • 3 bobkové listy
  • 8 guličiek celého korenia
  • 6 guličiek nového korenia
  • 1 lyžička soli (3 g)
  • 1,5 l vody

Celozrnné celestínske rezance

Postup receptu – ako urobiť hovädzí vývar a celestínské rezance

  1. Koreňovú zeleninu olúpaj, očisti, umy a nakrájaj na kúsky.
  2. Z mäsa odstráň tuk, osol, okore a sprudka opeč vo veľkom hrnci na troške oleja zo všetkých strán.
  3. Vytiahni z hrnca mäso, pridaj koreňovú zeleninu a opraži.
  4. Vráť mäso, pridaj nelúpanú cibuľu, korenie a zalej studenou vodou.
  5. Priveď do varu, potom plameň stiahni a var nepriklopené na najnižšom stupni 3 – 4 hodiny.
  6. Vytiahni mäso z hrnca a vývar preceď.
  7. Mrkva roztlačte vidličkou alebo nakrájaj, ostatnú zeleninu vyhoď.
  8. Mäso nakrájaj na malé kúsky.
  9. Časť mäsa s mrkvou vráť späť do vývaru. Zvyšok použi napríklad na fitness rizoto.
  10. Podľa chuti prisol a pripepri.
  11. Na rezance zmiešaj všetky ingrediencie, aby vzniklo cesto ako na palacinku (tekutejšie, ale nie tekuté ako voda).
  12. Cesto nalej do olejom vystriekanej panvice a a opeč z oboch strán. Potom ju nakrájaj na tenké rezančeky a vlož pred podávaním do polievky.
  13. Odporúčam polievku nechať cez noc v chladničke a na druhý deň zozbierať tuk, ktorý sa usadí na povrchu.
  14. Nutričné hodnoty neuvádzam, pretože ich popravde nedokážem v tomto prípade spočítať. 🙂 Použi keďtak údaje z kalorických tabuliek.
  15. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu