Ingrediencie na zdravé cuketové rizoto

Rizoto

  • 250 g ryža vhodná na rizoto (ideálne Arborio, príp. guľatozrnná)
  • 400 g cuketa
  • 200 ml bieleho vína
  • 1,5 l hovädzieho vývaru
  • 125 g mozarelly light
  • 2 strúčiky cesnaku (12 g)
  • soľ
  • korenie
  • repkový olej v spreji (5 ml)

Mäso

  • 200 g kuracích alebo morčacích pŕs
  • soľ
  • korenie
  • repkový olej (3 ml)

Postup receptu – ako uvariť zdravé cuketové rizoto

  1. Mäso umy, očisti od tuku a nakrájaj na malé kúsky. Osol, okoreňu a orestuj na troške oleja.
  2. Cesnak olúpte. Cuketu zbav šupky, postrúhaj najemno a osol. Akonáhle pustí vodu, tak ju zlej.
  3. Na troške oleja speň cesnak, pridaj ryžu a nechaj chvíľu opražiť.
  4. Ak nali víno a až sa vsiakne, postupne prilievaj vývar, vždy po jednej naberačke. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridaj ďalšiu naberačku. Stále miešaj. Pozor, nesol, vývar už je pravdepodobne slaný dosť.
  5. Asi po 7 minútach pridaj cuketu.
  6. Po ďalších 10 minútach pridaj mäso do panvice a všetko premiešaj.
  7. Akonáhle je ryža skoro hotová (musíš ju ochutnať), odstav z platne, pridaj mäso a syr a priklopené nechaj 5 minút odstáť.
  8. Ochutnaj a podľa chuti prípadne dosol.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu