Ingrediencie na fit cícer v čokoláde

Fitness cícer v čokoláde - recept Bajola

Postup receptu

  1. Rúru rozohrej na 180 °C alebo 200 °C, podľa toho, či chceš cícer menej alebo viac chrumkavú, mne viac chutí menej prepečená.
  2. Nálev z cíceru slej a cícer dobre prepláchni pod studenou vodou.
  3. Cícer usuš pomocou papierových utierok, daj na papierom na pečenie vystlaný plech a peč 40 minút na 180 °C alebo 30 minút na 200 °C. Každá rúra pečie inak, preto radšej v priebehu kontroluj, ja mám plynovú rúru. Cícer by mala byť tvrdá, ale zase nie až príliš. Záleží, ako ti to bude chutiť viac.
  4. Zmiešaj čokoládu s mliekom a daj na pár sekúnd ohriať do mikrovlnnej rúry na nízky výkon. Ja najradšej používam plastovú odmerku. Pozor, nech čokoládu nespáliš. Rozkúrenú čokoládu dobre premiešaj, pridaj proteín, znovu dobre premiešaj a na koniec nasype upečený cícer a dobre premiešaj.
  5. Potom hmotu rozprestri na papier na pečenie, na ktorom sa cícer pekla, a pomocou lyžičky zarovnaj všetky zrnká cíceru do roviny.
  6. Ak chceš, môžeš hmotu hore ešte posypať rozdrvenými orechmi, ale navýšiš kalórie.
  7. Daj do chladničky stuhnúť ideálne cez noc a na druhý deň nalámaj na tvary a kusy podľa vlastnej preferencie. Odporúčam minimálne 10 rovnako veľkých kúskov. Uchovávaj v chladničke v uzavretej nádobe.
  8. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Cícer v čokoláde foto postupFit cícerová čokoláda recept BajolaZdravé cícerové kúsky v čokoláde - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Môžeš použiť aj sušenú cícer a tú uvariť, ale je to zdĺhavejšie nielen kvôli samotnému vareniu, ale aj namáčanie.
  • Jedna plechovka cíceru väčšinou váži 400 g (425 ml), po zliatí nálevu zostane 210 – 250 g cíceru. V recepte počítam s gramážou cíceru 210 g.
  • Nálev z konzervovaného cíceru sa dá tiež zužitkovať, a to napr. na aquafabe, čo je vegánsky sneh bez bielkov.
  • Proteín môžeš vypustiť a namiesto neho použiť čokoládu a sladidlo bez kalórií, ale navýšiš kalórie a ochudobníš sa o bielkoviny.
  • Ak by si chcel/a ešte znížiť kalórie a navýšiť bielkoviny, môžeš ubrať čokolády a pridať viac proteínu a mlieka, ale počítaj, že výsledok asi tak dobre nestuhne.
  • Miesto vysokopercentnej čokolády a proteínu môžeš použiť aj rovno .
  • Vyskúšať môžeš aj verziu s bielou čokoládou bez cukru.
  • Nutričné hodnoty sú uvedené bez orechov.