Ingrediencie na fit buchtičky so šodó

Dukátové buchtičky

Vanilkový krém

Fitness dukátovej buchtičky sa šodó recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť zdravé buchtičky s krémom

  1. Mlieko, tvaroh a vajcia vytiahni aspoň 30 minút vopred z chladničky a nechaj zahriať na izbovú teplotu.
  2. Múku preosej cez jemné sitko. Štvrtinu daj bokom a do zvyšku vmiešaj sušené droždie, soľ a sladidlo.
  3. Pridaj mlieko, tvaroh a vajcia a ručne alebo pomocou kuchynského robota vypracuj vláčne cesto. Podľa konzistencie pridávaj pomaly zvyšok múky. Cesto musí byť vláčne a nie príliš lepivé. Múky môžeš potrebovať menej alebo viac, záleží na vodnatosti surovín a savosti múky.
  4. Vypracované cesto nechaj hodinu kysnúť prikryté na teplom mieste, kým nezdvojnásobí objem. Môžeš použiť urýchľovač kysnutia.
  5. Pekáčik o veľkosti cca 33 × 23 × 6 cm vystriekaj troškou repkového oleja v spreji.
  6. Vykysnuté cesto rozdeľ na 8 častí, z každej časti vyvaľaj dlhý valček a valčeky skladaj na pekáčik kúsok od seba.
  7. Potom nožom alebo deliacou kartou rozdeľ cesto na kocky, viď foto postup, a znovu nechaj prikryté kysnúť 20 minút.
  8. Rúru rozohrej na 170 °C a vykysnuté buchtičky pečieme 20 – 30 minút dozlatista.
  9. Medzitým uvar vanilkový puding. V tretine mlieka rozmiešaj pudingový prášok, zvyšok mlieka priveď do varu a potom do neho nalej pudingovú zmes, miešaj do zhustnutia a nakoniec oslaď sladidlom bez kalórií. Ochutnaj a prípadne doslaď.
  10. Buchtičky podávaj preliate vanilkovým pudingom. 1 porcia je cca 90 g buchtičiek a 170 g vanilkového krému.
  11. Nezabudni si prečítať poznámky nižšie.
  12. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Dukátové buchtičky s krémom foto postupZdravé buchtičky so šodó - recept BajolaFit dukátové buchtičky s vanilkovým krémom - recept Bajola

Poznámky k receptu

  • Pekáčik musí byť plechový. Neodporúčam keramický, pretože ten vedie úplne inak teplo a buchtičky potom nezezlátnú.
  • Veľkosť buchtičiek sa reguluje hrúbkou valčekov. Ak chceš buchtičky väčšie, vyváľaj menej širších valčekov a rozkrájaj na väčšie štvorčeky.
  • Ak chceš ešte navýšiť bielkoviny, môžeš do vanilkového krému primiešať vanilkový proteínový prášok alebo tvaroh.
  • Nespotrebované buchtičky skladuj v chladničke a pred konzumáciou ohrej v mikrovlnnej rúre. Pudingový krém odporúčam pre lepšiu konzistenciu ohrievať na platni.
  • Nutričné hodnoty v 100 g buchtičiek: 214 kCal / 11 g B / 44 g S / 2 g C / 2 g T. Nutričné hodnoty v 100 g vanilkového krému: 52 kCal / 3 g B / 14 g S / 4 g C / 0 g T.