Ingrediencie na zdravé domáce piškóty

Zdravé celozrnné domáce detské piškóty bez cukru - recept BajolaDomáce detské piškóty bez cukru - recept Bajola

Postup receptu – ako upiecť domáce zdravé piškóty bez cukru

  1. Rúru predhrej na 180 °C.
  2. Múku preosej cez jemné sitko a zvlášť presaj aj sladidlo.
  3. Oddel žĺtky od bielkov a z bielkov a štipky soli vyšľahaj tuhý sneh pomocou ručného šľahača. [sneh] Akonáhle začne sneh bielať a byť pevný, postupne prisypávaj sladidlo.
  4. Potom vmiešaj zľahka rozmiešané žĺtky, premiešaj a pridaj celozrnnú múku. Dobre premiešaj, ale nie príliš prudko, aby cesto zostalo nadýchané.
  5. Pomocou lyžičky alebo lepšie cukrárskeho vrecka s hladkou okrúhlou špičkou s priemerom 12 – 15 mm dávaj piškótové cesto na papierom na pečenie vystlaný plech a rob okrúhle tvary s priemerom cca 4 cm. Prípadne si môžeš zaobstarať silikónovú formu na makrónky, ktorá má v sebe vytlačené kolieska. Skúšala som oboje.
  6. Peč 17 – 20 min na 180 ° C dozlatista. Pokiaľ budeš piecť viac plechov, daj ich do rúry súčasne, inak by cesto medzitým „spadlo“. Celkovo pracuj s cestom rýchlo, nenechávaj ho dlho stáť.
  7. Po upečení hneď piškóty zložte z plechu, nechajte vychladnúť a skladuj v uzavretej dóze v špajze. Zatiaľ som netestovala, ako dlho vydrží, do týždňa ich vždy snívam, ale počítaj, že menej ako kupované, pretože sú bez cukru a bez iných konzervantov.
  8. Vznikne cca 32 ks.
  9. 💚 Chceš jedálničky nielen na chudnutie z mojich receptov alebo inšpiráciu čo zdravého a fit variť? Všetko a oveľa viac nájdeš v mojej tlačenej aj PDF knihe Fit bez diét 👉 Omrknúť knihu

Domáce piškóty bez cukru foto postupFit celozrnné piškóty bez cukru - recept Bajola