Čo sú vlastne Punčové rezy?

Punčové rezy sa skladajú z niekoľko vrstiev piškótového cesta, ktoré sú prekladané ovocným punčom, čo je alkoholický nápoj z rumu a ovocnej šťavy, prípadne rumovým sirupom. Jedna alebo viac vrstiev piškóty môže byť zafarbená ružovým farbivom, aby vytvorila typickú farebnú kombináciu. Vrstiev býva väčšinou tri, z ktorých prostredná je nasiaknutá punčom.

Typická je tiež cukrová poleva na vrchu, ktorá je buď ľahko ružová alebo biela, niekedy sa zdobí aj čokoládou. Recept môže byť rôzne obmeňovaný, ale tradičná verzia obvykle zahŕňa piškótové cesto, červené farbivo, punčový sirup, marmeládu a cukrovú polevu.

Zdravé punčové rezy bez cukru - recept Bajola

Klasický Punčový rez môže ale spomaliť tvoje chudnutie

Klasický Punčový rez nie je síce vďaka piškótovému cestu taká šialená kalorická bomba ako iné tradičné české zákusky, ale je v ňom nálož cukru, takže ani nič diétneho. Ďalšie kalórie sú obsiahnuté v rume alebo punči, čo im dodáva ich typický charakter.

Fitness Punčové rezy majú o 70 % menej kalórií a navyše ťa zasýtia

Moju odľahčenú fit verziu Punčových rezov môžeš maškrtiť aj v redukcii a nepokaziť si formu, ba naopak. Vďaka navýšenému množstvu bielkovín ti nielen zaženú chuť na sladké, ale aj ťa zasýtia. Fitness verzia neobsahuje žiadny cukor ani umelé farbivá a napriek tomu chutia ako klasické Punčové rezy.

  • takmer o 70 % menej kalórií
  • o 65 % viac bielkovín
  • o 40 % menej sacharidov
  • bez cukru

Porovnanie kalorických hodnôt v 100 g Punčových rezov

100 g Klasické Punčové rezy Moje fitness Punčové rezy
Kalórie 394 kCal 121 kCal
Bielkoviny 4 g 7 g
Sacharidy 75 g 29 g
Cukry 50 g 1 g
Tuky 8 g 4 g
Nasýtené tuky 1 g 1 g
Fit punčové rezy bez cukru - recept Bajola

Myslíš si, že fit Punčové rezy dokáže upiecť iba ostrieľaná cukrárka?

Ak je pre teba cukrárina španielska dedina, žiadny problém, poradím ti nielen, kde zoženieš všetko potrebné, ale hlavne ti na názorných foto postupoch krok za krokom ukážem, ako na to. Naučíš sa pripraviť fit piškótové cesto bez cukru, farebné cesto bech umelých farbív a polevu bez cukru a ako ju aplikovať, aby bola krásne lesklá a hladká. Zvládnu to dokonca aj chlapi! 😀

Už nečakaj ani minútu a upeč si jednoduché a skvelé fit Punčové rezy bez cukru hneď teraz!

Zdravé punčové rezy bez cukru - foto postup

Recept na zdravé Punčové rezy bez cukru

Presný recept a foto návod na tento fitness zákusok nájdeš v mojej e-kuchárke Fitness domáca cukráreň spoločne s mnohými ďalšími tradičnými českými zákuskami vo fitness podobe.

Chcem tento recept